El projecte, impulsat per vuit clústers europeus i finançat per la Comissió Europea, ajudarà a les pimes a arribar a nous mercats mitjançant la col·laboració i la innovació. El projecte establirà una associació estratègica Europea de Clústers per intensificar la cooperació dins del sector del moble i d’indústries afins, dins de la UE i cap a 4 països internacionals, Estats Units, Canadà, Egipte i Sud- Àfrica.

Furniture Go International (FGOI) és un projecte amb fonaments sòlids i objectius ambiciosos, que començarà a finals de setembre 2021 i tindrà una durada de 3 anys. Està impulsat per vuit clústers de sis països europeus que, per primera vegada, posaran en comú tot el seu coneixement de mercat i la seva experiència per dissenyar activitats d’internacionalització pensades exclusivament per a pimes del sector i 100% orientades a resultats. L’objectiu és oferir eines útils i a mida per abordar mercats de fora de la Unió Europea, en particular, Estats Units, Canadà, Egipte i Sud-àfrica.

Els clústers participants són: TFC-Transylvanian Furniture Cluster (Romania), Habic-Association Clúster of Habitat, Wood, Office and Contract Sector (Espanya), WIC-Wood Industry Cluster (Eslovènia), KCN-Clúster of Czech Furniture Manufacturers (República Txeca ), ICS-Interior Clúster Sweden (Suècia), PWC- PRO WOOD Regional Clúster (Romania), BFC-Bulgarian Furniture Cluster (Bulgària) i HCB-Habitat Clúster Barcelona (Espanya). Entre tots sumen més de 500 empreses, la majoria pimes. Les pimes membres dels clústers estan convidades a l’acte oficial de llançament del projecte (Kick Off Meeting), el 21 d’octubre, a les 11: 00h (Espanya). La trobada s’organitzarà en un format híbrid i els assistents hauran de registrar-se AQUÍ

Habitat Cluster Barcelona serà el responsable de dissenyar l’estratègia de comunicació i difusió del projecte i de les seves activitats entre els partners i les pimes que hi participin, de supervisar els resultats obtinguts en cadascuna de les fases previstes; de promoure la participació en esdeveniments europeus i organitzar visites per a tots els clústers participants, entre altres activitats.

El projecte preveu, per exemple, la creació d’aliances internacionals de llarg recorregut, la presència de contactes permanents en cadascun dels mercats d’interès per garantir la generació d’oportunitats de negoci i el disseny d’accions a mida per a les empreses involucrades.

La Comissió Europea ha finançat el projecte FGOI després de constatar els durs efectes econòmics de la COVID-19 en sectors que habitualment requereixen de productes i serveis de la indústria del moble i la fusta, com són el turisme o el retail. Un 70% de les 130.000 empreses del sector de la fabricació de mobles a la Unió Europea són mitjanes o petites, i donen feina a més d’un milió de persones.

Amb la seva participació al projecte europeu Furniture Go International, HCB consolida el seu posicionament com a referència per a les empreses del sector que volen impulsar la seva presència internacional i multiplicar les seves oportunitats de negoci en nous mercats.

 


Sobre aquesta nota de premsa: Si vols més informació sobre el contingut d’aquesta nota de premsa dirigeix-te a Cristina Castillo, Project Manager de Habitat Clúster Barcelona (cristina.castillo@hcb.cat // (+34) 685 107 960).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.